Radionica za rodilje, majke i očeve

Gdje: Ulica Rudolfa Bičanića 42 (ulaz iz Horvaćanske)

Knežija

“Kad se rodilo naše prvo dijete, nakon povratka iz rodilišta, dva sam tjedna živjela u paralizirajućem strahu od iznenadne dojenačke smrti. Nisam od straha mogla spavati te smo, da bih i ja nešto sna uhvatila noću, muž i ja na smjene bdjeli. Pored straha, zaredali su se i osjećaj nemoći, osjećaj neadekvatnosti, ljutnje na sebe, muža, čak i na dijete.” svjedočanstvo jedne majke.

Razdoblje postpartuma nosi sa sobom cijeli spektar emocija kod majke, ali i kod partnera. Tijelo prolazi kroz veliku hormonalnu promjenu nakon poroda, pokušava se resetirati na tvorničke postavke, pa tako hormoni i neispavanost mogu utjecati na pojavu tzv. Baby bluesa ili postporođajne tuge. Kod nekih rodilja može doći i do postporođajne depresije.

Na koji način prepoznati i identificirati ta unutarnja stanja i čuvstva te kada, kako i gdje potražiti pomoć?

Kako se suprug / partner osjeća i kako se nosi s tim osjećajima?

Na ta i mnoga druga pitanja vezana uz mentalno zdravlje roditelja odgovorit će nam Martina Blažević, mag. psych. i volonterka Centra za reproduktivno mentalno zdravlje koja se bavi istraživanjem postpartalnog PTSPa.

Martina će nam također ponuditi smjernice za suočavanje i nošenje s navedenim izazovima koji utječu na reproduktivno mentalno zdravlje roditelja.

Družimo se u prostoru igraonice Mali i veliki (Rudolfa Bićanića 42, ulaz s Horvaćanske), od 10 do 12h.

Cijena radionice: 100kn

Prijave na: 091 572 4688 (Željka)

Vidimo se! 🙂