O nama

Mali i veliki su osnovani s ciljem uključivanja djece koja nisu u odgojnom obrazovnom sustavu te također djece koja dodatno žele provoditi svoje vrijeme kvalitetno, aktivno i kreativno.Tu smo i za roditelje i za trudnice – organiziramo različite tematske radionice, družaonice i sl.

Organiziranjem, planiranjem i provođenjem različitih aktivnosti, radionica, izradom atrakivnih poticaja te kvalitetne didaktike utječemo na cjelokupni razvoj djeteta.

Osnivači i stručni suradnici Malih i velikih su odgojitelji, psiholozi i logopedi sa dugotrajnim iskustvom u radu s djecom, spremni na cjeloživotno učenje i usavršavanje, komunikativni te dobro uočavaju potrebe djece i roditelja.

Nalazimo se na Knežiji, ali područje djelovanja nam je šire, ako želite da svratimo u Vaš kvart slobodno nas kontaktirajte i sve ćemo se dogovoriti…

Pozdrav od tima Mali i Veliki!

Osnivačica

Željka MarunicaŽeljka Marunica | majka četvero djece, odgojitelj predškolske djece.

Kreativnost, prihvaćanje izazova i aktivna u društvu su neke od osobina koje me opisuju.

Djeca su mi uvijek bila najveća inspiracija, a to dokazuje i moj dugogodišnji (16.god.) rad u vrtiću. I za mene bi vrijedila ona rečenica “Sve što treba da znam naučila sam još u vrtiću”.

Ukratko, radila sam sa svim dobnim skupinama, u programu za održivi razvoj, u glazbenom programu, provodila sam program znakovni jezik za bebe. Sudjelovala sam na brojnim projektima, dramskoj grupi, likovnoj grupi, bila aktivni član raznih timova…uglavnom sve ono što jedan odgojitelj zna, može i radi svaki dan.

Osim profesionalno,i privatno sam okružena djecom, ali i roditeljima. Zbog toga sam i uvidjela potrebu za organiziranjem tematskih aktivnosti, radionica, pričaonica i raznih drugih programa koji bi potaknuli cjeloviti djetetov razvoj. Naravno, ne zaboravimo roditelje kao primarne odgojitelje svoje djece, kojima također treba podrška.

Srećom, u moj život su ušetale mame i stručnjakinje u svom području koje imaju istu viziju i želju da se uključe, pomognu, daju sebe.

I tako kreće priča zvana “MALI I VELIKI”.

 

Stručni suradnici

Matea JurčecMatea Jurčec | majka dvoje djece, odgojitelj predškolske djece

Kao najstarije dijete u svojoj užoj i široj obitelji uvijek sam bila okružena djecom mlađe dobi te sam tako spontano, kroz igru, razvijala osjećaj empatije, odgovornosti, brige o drugima, i imala ulogu voditelja u igri. Ta uloga se nastavila i tijekom osnovne i srednje škole pa nije bilo teško odlučiti u kojem smjeru želim ići i čime se želim baviti, tj. koji je moj poziv.

Završila sam izvanredni studij predškolskog odgoja u Petrinji, a pripravništvo sam završila u gradskom vrtiću “Matija Gubec” u Zagrebu gdje sam radila naredne 2 godine.

Provodeći vrijeme sa svojom djecom u parku upoznala sam divne majke/kolegice te dobila priliku biti u timu “Mali i veliki” i tako nastaviti i obogatiti svoj rad u odgoju i obrazovanju djece predškolske dobi.

Moja velika ljubav su jezici te sam započela svoj profesionalni rast i razvoj usmjeriti u tom smjeru!

Ono što želim prenjeti djeci kroz svoj rad je empatija, pozitivnost, prihvaćanje različitosti, ljubav prema jezicima, glazbi i plesu te se u tome dalje usavršavati.

 

Zrinka Zovak ČehobašićZrinka Zovak Čehobašić | majka šestero djece, psiholog, kreativka.

Završila sam studij psihologije. Stručno osposobljavanje odradila sam u Dječjem domu Nazorova. Kroz godine fakulteta puno sati provela sam u volontiranju s djecom (Goljak, Mali dom). Trenutno sam u edukaciji iz Terapije igrom. Završila sam višegodišnji trening za lidere EQUIP i studij Hagioterapije profesora Tomislava Ivančića.
Nekoliko zadnjih godina, osim u igri, provodim i u osmišljavanju kreativnih radionica i igara za djecu.

Neke od riječi koje bi me najbolje opisale su svakako optimizam, empatija, kreativnost i prihvaćanje novih izazova.

Terapija igrom dala mi je novi uvid u dječje ponašanje i dječju igru. To je jedan od glavnih razloga što se toliko veselim radu i igri s djecom. Vjerujem da je igra jedna od najvažnijih dječjih aktivnosti i načina komunikacije, stoga je moja uloga što više se posvetiti djetetu u igri.

Moja najveća radost je moja obitelj. Naučili su me najvažnijim vrijednostima u životu: strpljivosti, davanju sebe svaki dan, radosti u malim stvarima i ljubav prema najslabijim, a ujedno i najiskrenijim, najspontanijim i najnevinijim karikama našeg društva – djeci.

Djeca, igra, kreativnost i novi izazovi za mene su najbolje kombinacija.

 

Marijana Essert PalićMarijana Essert Palić | majka dvaju dječaka, odgojitelj predškolske djece, voditeljica pjevačkih zborova u župi sv.Kvirina (župni, dječji i zbor mladih), volonter Dječje Udruge Hrabrost.

“Djeca i glazba!”, dvije su najvažnije i najdraže značajke koje obilježavaju moj život.

Odrastajući uz tri mlađa brata i roditelje aktivne u glazbi, od najranije mladosti razvijam nježan i zaštitnički odnos prema djeci kao i ljubav prema pjesmi, instrumentima i pjevanju.

Afinitet i želja da radim sa najmlađima dovode me do Učiteljskog fakulteta kojeg završavam 2009.god. Od tada sam zaposlena kao odgojitelj u dječjem vrtiću “Srednjaci”.

Glazba me prati od najranije mladosti; pohađam devet godina glazbene škole, pjevam u crkvenim i amaterskim zborovima, a od 1998.g. postajem voditeljica zbora mladih župe svetog Kvirina. Uz kraće pauze zbog rođenja sinova, taj zbor vodim i danas, a 2017.g.preuzimam još i vodstvo župnog i dječjeg zbora.

Pohađam mnoge edukacije glazbenih tematika kao i tema vezanih uz razvojnu psihologiju i razvoj predškolske djece.
Velik dio mojih interesa usmjeren je ka edukaciji i radu s djecom s teškoćama što me dovelo do volontiranja u Dječjoj Udruzi Hrabrost koja okuplja i osmišljava radionice, izlete i druženja djece s teškoćama, a jednom godišnje ih vodimo na putovanje u Lurd koje svi zovemo “putovanje života”.

Djeca, glazba, radost i igra kombinacija su koja raduje, koja me ispunjava, kojoj težim i koju volim.

    

Mihaela Vučić | majka dječaka, magistra povijesti umjetnosti i hispanistike.

Povjesničarka umjetnosti i hispanistica koja je postala specijalist za selekciju u ITju. Supruga i mama jednog jako aktivnog i vokalnog dječaka. Zaljubljenica u dojenje. Nepopravljivi sladokusac.

Iako se nazivam zaljubljenicom u dojenje, do toga nisam došla olako. Premda mama samo jednog djeteta, na putu uspostave dojenja prošli smo jako puno prepreka, boli i suza. Činjenica da smo se izborili za dojenje unatoč unutarnjim i vanjskim kontra faktorima u meni je posijala sjeme želje da pomognem i drugim mamama na tom putu.

1 komentar