Naslovna

Dragi roditelji,

kao što već i ptice na grani znaju, u ponedjeljak 3.9. udruga Mali i veliki počinje sa svakodnevnim programom za djecu. Program je namijenjen djeci od dvije godine starosti do polaska u školu. Svakodnevno ćete moći od 9 do 12 h ostaviti svoje dijete u stručnim rukama odgojiteljice Željke Marunice, odgojiteljice Marijane Essert Palić i psihologice Zrinke Zovak Čehobašić i povremeno u rukama dramske pedagogice Tee Agejev.

Prvi tjedan dolazaka za svu djecu je besplatan. U tom tjednu možete doći samo jednom, a možete doći i svakodnevno, izbor je vaš. U tom prvom tjednu program će ići laganijim tempom kako bi se djeca lagano privikla na novu okolinu. Bit ćemo tu za sva pitanja roditelja. Roditelj može biti u igraonici s djetetom ako želi i ako bude potrebno. Odgojiteljice će se pobrinuti da djeca polako prihvate novo okruženje i lagano “puste” svoje roditelje. Roditelji će također moći samo ostaviti dijete i doći po njega poslije.

Djeca će biti okružena sigurnim i pomno biranim didaktičkim igračkama i kreativnim materijalima. Program koji će prolaziti osmišljen je od stručnjaka s dugim radnim iskustvom.

Ako ste jedan od onih roditelja koji od 0 do 24 provodi vrijeme sa svojim djetetom Mali i veliki je pravo mjesto za vas. U vrijeme dok je dijete u našim rukama moći ćete napraviti sve što je teško uz jedno, dvoje, troje ili više djece uz sebe.

Ako ste jedan od onih roditelja koje mora ostaviti svoje dijete s tetom čuvalicom, bakom, djedom ili starijim bratom, Mali i veliki je pravo mjesto za vas. Svakom djetetu su potrebni vršnjaci radi učenja socijalnih vještina koje će mu trebati cijeli život. Od odrasle osobe dijete dobije samo dio kolača koji mu je potreban.

Ako ste jedan od onih roditelja koje je upravo dobilo malu bebu i ne želite starije dijete slati na cjelodnevni program u vrtić, Mali i veliki je pravo mjesto za vas. U ta tri sata što je starije dijete (ili djeca) kod nas uspjet ćete se posvetiti bebici i napraviti još puno toga.

Ako ne spadate niti u jednu od ovih kategorija, a želite da vam se dijete druži s vršnjacima i puno toga nauči i isproba, Mali i veliki je pravo mjesto za vas. Kvalitetan program, kvalitetne igračke, kvalitetno osoblje… sve ide Vama u korist!

Vidimo se u ponedjeljak u 9 h!

Ponesite papuče 🙂

Tjedni plan aktivnosti
za razdoblje od 11.09.-15.09. 2018.

  • “Dobro došli draga djeco!” – individualni pristup svakom djetetu, dobrodošlica novoj djeci
  • Jutarnji krug – Imenovanje i upoznavanje. Igre s ciljem razvoja osjećaja sigurnosti i zaštićenosti, osjećaja samopouzdanja i razvoja pozitivne slike o sebi: “Moje ime”, “Tko nam je došao”, “Tko sjedi pored mene”.
  • Male scenske improvizacije – rukavicama za dramatizaciju, scenskim lutkama
  • Simbolička igra u obiteljskom centru i centru kuhinje: oblačimo, hranimo, uspavljujemo lutke; kuhamo i pripremamo ručak prijatelju.
  • Stolnomanipulativne igre: pokrivaljke, puzzle, memory
  • Igra drvenim građevnim materijalima (kockama, blokovima, tračnicama, drvene životinje): gradimo kućice, nastambe za životinje, cestu, drvene kućice…
  • Igre senzornim bocama i vrećicama: dodirni, opipaj, osluhni
  • Glazbene aktivnosti: ritmičke igre udaraljkama “Mali orkestar”, Igre s pjevanjem: “Mi smo djeca vesela”, “Igra kolo”, “Okolo salaša”
  • Likovne aktivnosti: manipuliranje i oblikovanje domaćim plastelinom, rezanje škaricama, ljepljenje ljepilom, crtanje flomasterima, drvenim bojicama, pastelama, izrada zajedničkog mozaika.