Jesen kod Malih i velikih

Stigla nam je okusima, mirisima i bojama bogata JESEN!! 🙂

I naše aktivnosti su stoga upravo takve. Raznim jesenskim plodovima potičemo istraživanje svim osjetilima.

Nakon istraživanje jesenske košarice u kojoj su bili kesteni, češeri, žirevi, lišće…krećemo u likovne, glazbene, stolno – manipulativne igre.

Istraživalačke aktivnosti: Jesenska košara – opipavanje i imenovanje plodova, razlika u veličini, boji, mirisu.

Isticanje glavnih karakteristika plodova i predmeta, opisivanje: od čega se sastoji drvo, a od čega list, koje boje je jesenski list, što ima žir, a gdje se skriva kesten

  • Stolno – manipulativne igre: “Slovo na slovo” na temu jesenskih plodova, provuci ili namotaj špagu na list, poredaj po veličini jesenske plodove, prebroji, dodaj i oduzmi kestene s drveta..
  • Likovne aktivnosti – izradi svoje stablo od neoblikovanih i prirodnih materijala, nacrtaj svoj list koristeći tuš i vodene boje, izradi svoju jesensku sliku koristeći škare, ljepilo, papir u boji, napravi žir od otiska svog dlana i tempera, prati oblik lista uz flomaster
  • Dramske igre : scenska improvizacija s lutkama na štapu iz priča: “Vuk i tri praščića”; “Crvenkapica”; “Ježeva kućica”… Proigravamo priče uz slušanje sa cd-a te čitanje knjiga.
  • Glazbene igre: ponavljamo “Ide jesen”; “Kišica”; “Tiho, tiho pada”; brojalice o medi, ježu, zeki…Usvajamo neve recitacije i pjesmice “Kesten” ; “List”

Oformili smo novi kutić za simboličku igru, kutić Frizera

Uživajte u jeseni i upijte sve njene mirise, okuse, boje i zvukove!

Odgojiteljice

Matea i Željka